-

The Smile najavili „Wall of Eyes“ istoimenim singlom

Prodrmavši brojne fanove prošle godine u nedostatku novog Radiohead materijala, The Smile, u stalnom sastavu Thom Yorkea, Jonny Greenwooda i Toma Skinnera najavili su novi album, „Wall of Eyes“, koji će, poput prethodnog, izaći za etiketu XL. Datum izlaska je 26. januar.

Kompleksan gitarski art rock sa Yorkeovim jedinstvenim falsetom i atmosferičnim, i blagim simfonijskim dodirima i dalje ostaje aktuelan, a ceo album će, prema poznatim informacijama, sadržati aranžmane pripremljene od strane Londonskog savremenog orkestra. Za omot i dizajn će, kao i uvek, biti zadužen dugogodišnji prijatelj i saradnik Radioheada, dizajner Stanley Donwood.

Da podsetimo, prvom singlu s albuma izdatom još u junu, koji vidi bend u do sada najtvrđem izdanju, „Bending Hectic“, prethodio je niz mejlova, u kojima su obavestili slušaoce da su od početka godine aktivni u studiju. Ove vesti dolaze nakon duže turneje u svrhu promocije prve ploče, A Light for Attracting Attention, koja je pobrala izvrsne kritike kako među slušaocima, tako i u profesionalnoj muzičkoj javnosti.

izvor: The Smile Store

Ovome su usledile i druge pesme koje će se naći na albumu, izvedene premijerno na turneji. Od danas, na striming servisima je dostupan i istoimeni singl, „Wall of Eyes“, koji zalazi u teritoriju indie folka i sugeriše uverljivo flertovanje sa post-rock tendencijama. Novu stvar takođe prati i video, režiran od strane Paula Thomasa Andersona.

Novi album dostupan je u vidu pre-ordera digitalno, kao i u CD i kolor i regularnom LP formatu. Najavljena je i turneja po Evropi, koja počinje u martu 2024.

Najnovije vesti

Izdvajamo