-

NaslovnaVestiVesti iz svetaThe Rolling Stones prete tužbom predsedniku SAD

The Rolling Stones prete tužbom predsedniku SAD

The Rolling StonesLegendarni rok sastav, The Rolling Stones, zapretio je tužbom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, Donaldu Trampu, ukoliko nastavi sa korišćenjem njihove muzike u okviru svojih političkih skupova.

The Rolling Stones su još 2016. poslali brojna upozorenja da Tramp prestane koristiti njihovu muziku tokom poslednje predsedničke kampanje u SAD-u, na šta se Trampov tim uvek oglušio.

Donald Tramp je uprkos upozorenjima, sa istom praksom nastavio i ove godine, a legende roka traže način da mu zakonski stanu na put. Sudeći po službenoj izjavi, advokatski tim koji zastupa Stonese radi s timom BMI-ja (najveća organizacija za zaštitu prava u svetu) kako bi sprečili korišćenje muzike rok legendi na budućim Trampovim političkim skupovima.

BMI je obavestio odgovorne iz Trampove kampanje da će neovlašćeno korišćenje muzike Rolling Stonesa predstavljati kršenje ugovora o licenciranju. Ako Tramp nastavi da ignoriše upozorenja benda i organizacije, suočiće se sa tužbom “zbog kršenja embarga i puštanja muzike za koju nema dozvolu, tj. koja nije licencirana za te svrhe”.

Podsećanja radi, Tramp je 2016. na skupovima između ostalih koristio pesme “You Can’t Always Get What You Want” i “Start Me Up” zbog čega su Stonesi reagovali upozorenjem da to više ne radi, kao i njihove kolege čije pesme su upotrebljavane u istu svrhu, a to su između ostalih bili Aerosmith, Adele i Neil Young, dok je prošle nedelje u tek započetoj kampanji isto tražila i porodica pokojnog Toma Pettyja.

Najnovije vesti

Izdvajamo