-

The Rolling Stones predstavili novi singl „Angry“

rolling stones
Fotografija: Brian Rašić; izvor: galeriemagazine

Nakon što se zakotrljala vijest o novom albumu The Rolling Stones su glasno predstavili najnoviji singl „Angry“!

Uz novu pjesmu bend je najavio i iznimno iščekivani novi album naziva „Hackney Diamonds“ koji stiže već 20. listopada! Uzbudljive vijesti Mick, Keith i Ronnie otkrili su na današnjoj medijskoj konferenciji održanoj u povijesnom Hackney Empireu, koji je već gotovo 125 godina jedan od epicentara londonske umjetnosti. Ovaj posebno organizirani događaj vodila je američka TV zvijezda Jimmy Fallon, a prijenos se mogao pratiti uživo diljem svijeta putem službenog YouTube kanala.

Novo studijsko izdanje s ukupno 12 pjesama, čiji će nazivi uskoro biti otkriveni, nastajalo je na nekoliko lokacija diljem svijeta, uključujući Henson Recording Studios u Los Angelesu; Metropolis Studios u Londonu; Sanctuary Studios u Nassau na Bahamima; Electric Lady Studios u New Yorku kao i u, također njujorškom, The Hit Factory/Germano studiju.

PREDNARUDŽBE SU MOGUĆE OVDJE

Nakon „A Bigger Bang“ iz 2005. godine, upravo najavljeni novi album prvo je studijsko izdanje koje broji cijeli set novih pjesama, a posebna zanimljivost je prethodnik („A Bigger Bang“) objavljen na isti datum, 6. rujna prije točno 18 godina. U međuvremenu, Stonesi su kontinuirano obarali rekorde redovito rasprodanim koncertima i svjetskim turnejama među kojima je i slavljenička „Sixty“ turneja tijekom koje su prošle godine oduševili i mnogobrojne fanove diljem Europe. Osim toga, na police s nagradama 2016. godine dodali su Grammy za „Blue & Lonesome“, albuma s posebnim obradama omiljenih im blues pjesama koje su, među ostalim utjecale i na njihov autorski zvuk. Iako je riječ o albumu bez njihovih originalnih pjesama, i ovo se izdanje također našlo u vrhovima globalnih top ljestvica.

„Hackney Diamonds“ obilježava prvu suradnju Stonesa (Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood) s njujorškim glazbenikom i producentom Andrewom Wattom kojem je 2021. godine pripalo Grammy priznanje za producenta godine te je poznat po radu s glazbenim zvijezdama kao što su Post Malone, Iggy Pop i Elton John.

Energični singl „Angry“ prati spot u režiji Francoisa Rousseleta, koji je dosad radio za Nike, Diesel, Pharrella Williamsa, ali i video za „Ride ‘Em On Down“ s The Rolling Stones albuma „Blue & Lonesome“. U najnovijem spotu pojavljuje se glumica Sydney Sweeney, nominirana za Emmy te poznata po ulogama u poznatim naslovima kao što su „Bijeli lotos“ (The White Lotus), „Euforija“ (Euphoria) i „Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale).

Hackney Diamonds“ u suradnji s Universal Musicom stiže 10. listopada!

Najnovije vesti

Izdvajamo