-

NaslovnaVestiVesti iz svetaThe Rolling Stones objavjuju koncert iz 1989. koji je promovisao Tramp kao live album i film

The Rolling Stones objavjuju koncert iz 1989. koji je promovisao Tramp kao live album i film

The Rolling StonesKoncert benda The Rolling Stones u Atlantik Sitiju 1989. godine, koji je poznat po tome što je Keith Richards potegao nož na Donalda Trampa, biće objavljen kao CD, vinilno, DVD i Blu-ray izdanje u septembru.

Steel Wheels Live uključuje koncert rok legendi održan 20. decembra 1989. u Atlantic City Convention Center dvorani u Nju Džersiju. Nastup je ostao upamćen iz različitih razloga: bio je deo američke turneje benda nakon osam godina, Axl Rose i Izzy Stradlin su se iznenađujuće pojavili na sceni kako bi sa Stonesima premijerno izveli numeru “Salt Of the Earth”. Eric Clapton i John Lee Hooker takođe su se pojavili tokom koncerta.

Ali, ono po čemu se posebno pamti ovaj show, jeste zloglasni susret članova benda i Donalda Trampa. Kako je od ranije poznato, Tramp je uspeo da se domigolji na koncert u svojstvu promotera, ali tek nakon što se složio da njegovo ime neće biti ispisano ni na jednom od promo materijala i da neće lično prisustvovati koncertu. Međutim, kada su Stonesi stigli u Atlantik Siti, sačekao ih je znak gde je pisalo “Donald Tramp predstavlja Rolling Stonese”, gde se Trampovo ime pojavilo u većem fontu nego ime benda.

U intervjuu iz 2016. godine, tour menadžer Stonesa, Michael Cohl, prisetio se da je Richards zatim “izvadio nož, udario o sto i rekao: “Zbog čega te, dođavola, imam? Da li želiš da ja odem i najurim ga sam? Jedan od nas napušta zgradu – ili on ili mi!”

Na kraju je Tramp morao da napusti prostorije benda, a čitavu priču potvrdio je i Richards u intervjuu od pre dve godine dodajući u šali: “Sada Amerika mora da ga se otarasi. Nemojte reći da vas nisam upozorio”.

Najnovije vesti

Izdvajamo