-

NaslovnaVestiVesti iz svetaThe National objavili novi video

The National objavili novi video

Američki bend The National objavio je novi video za pesmu “I’ll Still Destroy You“. Pesma se nalazi na albumu “Sleep Well Beast” koji je objavljen 8. septembra za izdavačku kuću 4AD.

Spot su režirali su Allan Sigurðsson i islandski umetnik Ragnar Kjartansson. Ragnar, koji se takođe pojavljuje u videu, sarađivao je i ranije sa bendom The National na projektu “A Lot Of Sorrow”. U okviru pomenutog projekta, zajedno su svirali šest sati pesmu “Sorrow” pred publikom uživo na MOMA-inom PS1. Video spot za pesmu “I’ll Still Destroy You” snimljen je u Kopenhagenu, dok su Aaron i Bryce Dessner pokretali HAVEN Festival.

Video je snimljen za sat vremena u pop-up baru “Dope & Korruption”, koji je pokrenuo Ragnar. U baru su u ponudi bili arancini, čokoladni tartufi, klasična muzika, a posetioci su mogli da uživaju i u nesvakidašnjem “mornarskom” striptizu. Dok su snimali video, bar su zatvorili danski zvaničnici i uništili dan kasnije.

The National su takođe nedavno objavili i spotove za “The System Only Dreams in Total Darkness”, “Guilty Party”, “Carin at the Liquor Store” i “Day I Die”.