-

The National, Kurt Vile i drugi pevaju na albumu Songs for Australia

Kurt Vile Arsenal Kragujevac

Kurt Vile, The National, Damien Rice i drugi učestvovaće na humanitarnom albumu obrada „Songs of Australia“, a sav novac zarađen od prodaje biće prosleđen ekološkim i vatrogasnim ustanovama.

Zamisao ovog projekta potekla je od Džulije Stoun (Julia Stone), australijske folk pevačice i člana dua Angus & Julia Stone. Digitalna verzija biće dostupna 5. marta, dok se CD i vinilno izdanje očekuje u junu.

Od prošlog jula, Australija se našla pod žestokim požarima kakvi se ne pamte. Iako su skorašnje kiše pomogle uspostavljanju kontrole, ipak su došle prekasno za 33 ljudske žrtve, milijardu životinja i hiljade domaćinstava. Ekosistem Australije više nikada neće biti isti. Ova kompilacija pokušava da se podigne svest o katastrofalnom stanju.

Svaka pesma na budućem albumu predstavlja obradu jedne od australijskih muzičkih ikona. Kurt Vile je doprineo sa „Stranger Than Kindness“ Nika Kejva, dok su The National izveli „Never Tear Us Apart“ sastava INXS, a Damien Rice se oprobao sa „Chandelier“ koju u originalu izvodi Sia.

Julia Stone je već predstavila njenu verziju pesme „Beds Are Burning“ sastava Midnight Oil koju prati video sa snimcima devastiranih područja i tragičnim događajima. Na kompilaciji učestvuju još i Joan as Police Woman, Sam Amidon, Dermot Kennedy, Martha Wainwright, Petit Biscuit, Pomme, Paul Kelly, Dan Sultan i Dope Lemon.

Najnovije vesti

Izdvajamo