The Good, The Bad and The Queen objasnili značenje pesama sa novog albuma

Basista Paul Simonon, član supergrupe The Good, The Bad & The Queen, je za Consequence of Sound govorio o značenju pesama sa novog albuma “Merrie Land“.

Online magazin Consequence of Sound u novoj muzilkoj rubrici Track by Track okuplja umetnike kako bi govorili svojim albumima, objašnjavajući pesmu po pesmu.

Novi album supergrupe The Good, The Bad & The Queen je objavljen 16. novembra za Studio 13, a za produkciju je, pored samih članova grupe, zaslužan i Tony Visconti, dugogodišnji saradnik Dejvida Bouvija.

Basista Paul Simonon je govorio o poeziji i svojoj domovini, kao i odnosu Velike Britanije sa ostatkom Evrope.

“”Introduction”/”Merrie Land“, je numera koja je nastala kao hodočašće. Bili smo u Blackpoolu, bili smo van Londona. London je siguran, čim si van njega svet postaje stvaran. Ova pesma je dobrodošlica u naš svet”, rekao je Simonon o prvoj pesmi na albumu.

Pesma “Gun to the Head“, ima brži tempo od prethodne pesme. “Svi su na neki način doprineli njenom snimanju”, naglasio je Simonon.

“Pesma “Nineteen Seventeen“, može da se sluša na dva načina kao pismo nekome koga ostavljate ili kao pismo nekoga ko vas ostavlja. Ova pesma može da se odnosi na situaciju između Evrope i Velike Britanije”, objasnio je basista.

“”The Great Fire“, opisuje Blackpool i ima neku mračnu melodiju koja opisuje melaholično zimsko vreme”, rekao je Simonon.

“Pesma “Lady Boston“, govori o portretu. Portret se nalazi u Penrhyn zamku, koji je sazidan još u viktorijansko doba. Portret prikazuje devojku među aristokratama, može se reći da je ona Meghan Markle njenog doba”, objasnio je on.

“”Drifters and Trawlers“, je pesma koja sama sebe objašnjava, ali poezija je takva da svako može da je drugačije tumači”, istakao je Simonon.

“”The Truce of Twilight“, je zanimljiva pesma, nekako je komentar na okruženje. Ljudi su jako sentimentalni, imaju sentimentalne misli o staroj Engleskoj. Zato su i neki glasali za napuštanje Evrope, jer hoce tu sreću stare Engleske natrag. Ali te želje nisu realne, samo su snovi o prošlosti”, rekao je basista.

Pesma “Ribbons“, je najbliža engleskoj folk muzici ali je moderna.

“”The Last Man to Leave“, je o paranoji, o odvajanju u nekom smislu. Govori o tome kako neko gubi dodira sa samim sobom”, naglasio je Simonon o predposlednjoj pesmi na albumu.

“Bilo je teško da pronažemo pravu pesmu za kraj, mnoge smo pesme snimili koje nisu na albumu. Imali smo mnogo opcija i onda smo stavili “The Poison Tree“, i to je delovalo kao savršena odluka. Na neki način je optimističan kraj u odnosu na putovanje kroz ceo album”, rekao je Simonon o poslednjoj pesmi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde