-

NaslovnaVestiVesti iz svetaThe Cure napustio basista Simon Gallup

The Cure napustio basista Simon Gallup

The Cure Exit festival Novi Sad

Basista sastava The Cure, Simon Gallup napustio je bend “teška srca” pišući da mu je “dosta izdaje”.

“Teška srca izjavljujem da nisam više član The Cure. Srećno im bilo…”, napisao je Gallup u postu na svom ličnom Facebook nalogu.

Na pitanje prijatelja da li je dobro, Gallup je napisao da je ok, “samo mu je dosta izdaje”.

Gallup se pridružio bendu 1979. nakon kratkog sviranja u sporednom projektu Roberta Smitha Cult Hero. Nakon što je napustio bend 1982, ponovo se pridružio 1984. godine i drugi je član grupe The Cure nakon Smitha, koji je najduže u bendu.

Godine 2018. Robert Smith izjavio je za The Irish Times  da ako Gallup ikada napusti bend, “to više neće biti The Cure.”

“Za mene je srce benda uživo oduvek bio Simon, i on je oduvek moj najbolji prijatelj.”, izjavio je Smith svojevremeno za NME magazin.

Dodao je:  „Imali smo nekoliko teških perioda tokom godina, ali smo uspeli da održimo jako prijateljstvo koje je proizašlo iz tog zajedničkog iskustva iz tinejdžerske dobi. Kad imate takve prijatelje, posebno toliko dugo, trebalo bi nešto zaista izvanredno da se to prijateljstvo raskine.”

Inače, Smith je nedavno za The Sunday Times izjavio kako će novi albumi The Cure biti i poslednji: “ Ne mislim da ćemo ikada uraditi nešto drugo. Definitivno ne mogu ovo da odradim ponovo.”

 

Najnovije vesti

Izdvajamo