fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta The Black Crowes se razilaze nakon 24 godine

The Black Crowes se razilaze nakon 24 godine

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

The Black CrowesGitarista i jedan od osnivača popularnog blues-rock benda The Black Crowes, Rich Robinson potvrdio je razlaz grupe. Nakon godinu dana tišine, ovi veterani odlučili su da prestanu sa radom.

“Nalazim se u poziciji da sa velikim razočaranjem moram reći da se grupa razilazi, nakon što sam imao povlasticu pisati tekstove i nastupati sa grupom protekle 24 godine.”, objavio je Rik.

The Black Crowes osnovali su braća Robinson 1989. godine u njihovom rodnom gradu Marietta. Njihov prvi album “Shake Your Money Maker” prodat je u tri miliona primeraka. Marta 1991. godine otvorili su nastup ZZ Top-a, ali su kasnije izbačeni zbog komentara na račun organizacije. Drugim studijskim albumom, “The Southern Harmony and Musical Companion“, popeli su se na prvo mesto Bilbordove Top 200 liste.

Razlog za konačni raspad benda je ultimatum koji je frontmen benda, Chris Robinson, brat pomenutog gitariste, postavio njemu i bubnjaru Stivu Gormanu.

“Ja volim svog brata i poštujem njegov talenat, ali njegov trenutni zahtev da se odreknem jednakog udela u vlasništvu benda, te da se originalni partner u osnivanju, bubnjar Steve Gorman, odrekne u potpunosti svog dela i da ga ‘spustimo’ na status zaposlenog je jednostavno nešto na šta nisam mogao da pristanem”, rekao je Rik.

“Na sve ove godine sa bendom gledam sa punim poštovanjem i iskrenim divljenjem. Ovo je veliki udar na moj celokupni životni rad. Nisam mogao biti ponosniji na sve što smo postigli i sve ljude na koje smo uticali, i to je najveća čast kada ste muzičar”, dodao je Robinson.

Frontmen benda, Kris Robinson, još uvek nije dao izjavu povodom raspada benda.

U nastavku, preslušajte celokupni gore pomenuti kultni album “The Southern Harmony and the Musical Companion” iz 1992. godine: