fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Teroristički napad u Parizu pogodio i koncert Eagles of Death Metal; otkazan kon...

Teroristički napad u Parizu pogodio i koncert Eagles of Death Metal; otkazan koncert u Zagrebu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Eagles_of_Death_Metal_-_Peace,_Love,_Death_Metal_album_cover

U iščekivanju koncerta benda Eagles of Death Metal u Parizu, u salu Bataklan sinoć su upali teroristi i ubili najmanje 118 ljudi.

Pariz je sinoć pogođen serijom terorističkih napada u kome je stradalo, prema poslednjim podacima, 153 ljudi a ranjeno je mnogo više. Osobe maskirane u crno su upale u koncertnu halu i počele da pucaju na prisutne a preživele su, tokom obračuna sa policijom, držali kao taoce.

Prema izveštajima CNN-a, očevici u hali kažu da je bilo 6 do 8 napadača. Policija je upala u salu i u operaciji ubila dvojicu napadača.

Bend Eagles of Death Metal sa predgrupom Red Lemons uspeli su nepovređeno da pobegnu iz sale. Bubnjar Džulain Dorio rekao je za CNN da je bend bio na bini kada je počela pucnjava. Brzo su potrčali kao bekstejdžu i nepovređeno završili u policijskoj stanici. Iako su svi iz benda bezbedni, u pucnjavi je poginuo jedan član tehničkog osoblja, a jedan je povređen.

DOPUNA – 18:16 – Otkazana turneja i koncert u Zagrebu

Zbog događaja u Francuskoj, bend je otkazao ostatak njihove evropske turneje i vraća se nazad za SAD. U sklopu turneje, narednog meseca bend je trebalo da svira u Zagrebu, u Tvornici kulture, no i taj koncert je otkazan. Uskoro se očekuju i informacije organizatora o povratku novca za kupljene ulaznice.