fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta System of a Down na turneji posvećenoj genocidu nad Armencima

System of a Down na turneji posvećenoj genocidu nad Armencima

system-of-a-downNakon četiri godine pauze, eksperimentalni rock kvartet System of a Down priprema novu turneju naziva “Wake Up the Souls”, povodom stote godišnjice genocida nad Armencima. Uz dugo očekivanu turneju, band u pripremi ima i nove pjesme.

Kalifornijski band, kojeg significira armensko podrijetlo, novu turneju posvećuju genocidu nad Armencima, koji se dogodio za vrijeme Prvog svjetskog rata. U njemu je poginulo 1,5 milijuna ljudi, što vojnika, što civila, a glavni krivci su Turci koji su smatrali da su ih Armenci sabotirali i bili na strani Rusije. U sjećanje na taj nemilosrdni pokolj, SOAD će organizirati turneju. Također, to im je bio motiv da sve pozovu na zajedničko krojenje pravde kako bi se izbjegla daljnja nepravda.

Osim turneje, band kuha i nove pjesme doznajemo od Loudwirea. Unazad par godina, pojedini članovi banda davali su naznake da će doći do novog albuma. Tako je bubnjar John Dolmayan rekao u jednom intervjuu kako su već mogli napraviti novi album, no nisu mogli zbog privatnih razloga, o kojima nema slobodu diskusirati. Nadodaje kako se radi o nečem pozitivnom i ostavlja publici na nagađanje o čemu je riječ.

O planovima za album progovorio je i pjevač Serj Tankian, koji je izjavio kako još nema strogo definiranih planova za album. Pjesme su napisane, no još neko vrijeme će ih držati zaključanima u ladici.

Iako nas SOAD još drži u neizvjesnosti s novim pjesmama, bar su odredili datume koncerata svoje turneje. Od travnja do listopada nastupat će u Kaliforniji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Rusiji, Armeniji, Kanadi, Brazilu, Kolumbiji i Meksiku.