-

Svaki četvrti adolescent kupuje gramofonske ploče

Iako se u današnje vrlo razvijeno doba tehnologije možda i ne bi reklo da se gramofonske ploče toliko kupuju, posebno ne od strane adolescenata, nedavna su istraživanja pokazala nešto drugačije stanje.

Ovaj tzv. povratak vinila, CD-a i kaseta događa se najviše zbog kupovne moći onih koji su uz te formate odrasli. I za očekivati je da ih kupuju starije osobe, međutim ono što možda iznenađuje jest činjenica da su i mlađe dobne kategorije sve aktivnije u kupovanju i slušanju glazbe u formatu CD-a i vinila.

Nedavna anketa eBay-ja potvrdila je da 52% ispitanih u dobi od 18 do 24 godine preferira slušati glazbu u formatu poput CD-a i vinila u odnosu na digitalne formate. Svaka četvrta ispitana osoba potvrdila je kako je kupila gramofonsku ploču u posljednjih godinu dana, a velik dio njih ploče kupuje čak i na mjesečnoj bazi. Uz to, 83% njih tvrdi kako je kupilo barem jedan primjerak neke vrste čvrstog medija (DVD, CD, ploče, knjige) u posljednjih godinu dana, dok se to može reći za 76% ukupnog broja ispitanika u svim dobnim skupinama.

Kad se priča o albumima u čvrstom formatu, na eBay-ju su potvrdili kako su najtraženija izdanja popularnih izvođača kao što su The Beatles, David Bowie i Pink Floyd. To je jedan od dokaza da želja za pravom kvalitetnom glazbom kod mladih ne izumire, bez obzira što se na prvu tako ponekad učini.

Najnovije vesti

Izdvajamo