-

Sva četiri člana Decapitated se izjasnila da nisu kriva za silovanje

Nakon što već dobrih mjesec dana balkanom kruži priča o tomu kako su članovi ovog popularnog poljskog death metal sastava znakovitog imena Decapitated grupno silovali jednu od svojih obožavateljica nakon svog nastupa u Washingtonu 31. kolovoza, bend je prije nekoliko dana i formalno optužen za silovanje. Sva četvorica članova benda (Waclaw Kieltyka – gitara, Rafal Piotrowski – vokali, Michael Lysejko – bubnjevi i Hubert Wiecek – bas gitara) uhićeni su 9. rujna u Los Angelesu i naknadno optuženi 12. listopada u Spokaneu.

Nakon ovakve strašne optužbe, advokat benda Steve Graham još je u rujnu obećao da će se bend svim snagama boriti protiv optužbi. Kako doznajemo, bend se očito i bori protiv ovih optužbi te je na sudu izjavio da nema veze sa silovanjem. Štoviše, Lysejko je policijskim detektivima rekao kako niti ne poznaje žrtvu. ,,Ja nisam kriv“, rekao je sudcu naglašenim engleskim jezikom za vrijeme prvog sudskog postupka u Spokaneu. Ostala trojica također su potvrdila Lysejkove riječi, a sva četiri člana nosila su zatvorsku obuću i lisice.

Naime, policijski su detektivi zabilježili da je navodna žrtva silovanja imala ,,značajne modrice na svojim nadlakticama koje se poklapaju s ozljedama koje nastanu kada vas netko drži da se ne možete pomaknuti te male abrazije na zglobovima”, navodi se u izvješću policije.

Kiełtyka je priopćio detektivima iz Kalifornije da je vidio sudjelovanje Piotrowskog i Wieceka u seksualnim akcijama sa ženom u kupaonici te je pristao na DNK test. Piotrowski je priznao da je u autobusu bila održana zabava s djevojkama koje su bile prisutne, ali odbio je dati DNK uzorak. Wiecek je pak tvrdio da su djevojke bile u autobusu, ali da je on sjedio na kauču i da nije vidio što se događa. Također je odbio dati uzorak DNK.

Sva četiri člana benda imaju različite odvjetnike te im je međusobna komunikacija, odnosno komunikacija između članova benda zabranjena, a jamčevina Kieltyke i Łysejkoa određena je na 100.000 dolara. Naravno, ne mora se ni napominjati da su do daljnjeg svi koncerti i nadolazeće turneje benda otkazani.

Najnovije vesti

Izdvajamo