-

Supergrupa The Smile ima novu stvar

The SmileSupergrupa The Smile – Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner – objavili su potpuno novi singl, ‘Bending Hectic’.

U produkciji Sama Pettsa-Davies-a i uz gudače London Contemporary Orchestra, singl je snimljen u londonskom studiju Abbey Road ranije ove godine. Prvi put trojac ga je predstavio tokom nastupa na Montreux Jazz Festivalu 2022. godinhe. Iako nije bio uključen na kasnijem live albumu “The Smile (Live at Montreux Jazz Festival, July 2022.)”, postao je fenomen koji se prenosio od usta do usta među obožavateljima i kritičarima koji su pozivali na njegovo objavljivanje. Nakon godinu dana čekanja, ‘Bending Hectic’  konačno objavljen globalno, u digitalnom izdanju via XL Recordings.

Singl je prvi novi materijal grupe u 2023. godini, a sledi hvaljeni prošlogodišnji debi album “A Light For Attracting Attention”, koji su Pitchfork, Uncut, MOJO, Rough Trade, Billboard, New York Times, Consequence i mnogi drugi uvrstili među najbolje albume 2022. godine.

Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner veliku severnoameričku turneju započeli su prvog dana leta (21.06.), svojim prvim nastupom u Mexico Cityj-u. Više informacija dostupno je na službenoj stranici benda https://www.thesmiletheband.com. Nakon turneje, vraćaju se u studio i nastavljaju da rade na novom materijalu.

Najnovije vesti

Izdvajamo