fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju

Supergrupa Temple of the Dog najavila prvu turneju

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

temple of the dogČlanovi Soundgardena i Pearl Jama turnejom će obeležiti 25 godina od izdavanja jedinog albuma kultne supergrupe Temple of the Dog.

Postava u sastavu Kris Kornel, Stoun Gosard, Džef Ament, Majk MeKredi i Met Kameron će u novembru održati pet koncerata u SAD, čime će ovo biti bendova prva zajednička turneja.

“Želeli smo da uradimo jednu stvar koju nikada nismo… održimo koncerte i vidimo kakav je osećaj biti u bendu koji smo napustili pre 25 godina. Ovo je nešto što niko nikada nije video.”, rekao je Kornel.

Bend se originalno okupio nakon smrti Endrjua Vuda, frontmena benda Mother Love Bone, inače prijatelja i cimera Krisa Kornela koji je tokom žalosti napisao pesme za jedini bendov album “Temple of the dog“. U realizaciji muzike pomogli su mu tada članovi mladog sastava Pearl Jam, a i pevač Edi Veder gostovao je na singlu “Hunger Strike“.

Izdavačka kuća UMe 30. septembra će u iščekivanju turneje objaviti čitav asortiman robe vezane za bend, počev od nedavno pronađenih master snimaka koji sadrže demoe, neobjavljene pesme i remikse producenta Brendana O’Brijena.

Temple of the Dog 2016 Tour Dates:

11/04 – Philadelphia, PA @ Tower Theater
11/07- New York, NY @ Madison Square Garden
11/11 – San Francisco, CA @ Bill Graham Civic Center
11/14 – Los Angeles, CA @ The Forum
11/20 – Seattle, WA @ Paramount Theater