fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Sunn O))) najavili novi studijski album

Sunn O))) najavili novi studijski album

Sun O)))Drone-metal titani, Sunn O))), najavili su novi, sedmi studijski album u njihovoj dosadašnjoj karijeri koji će nositi naziv “Kannon”.

Predstojeća ploča trebalo bi da bude objavljena 4. decembra za Southern Lord etiketu i sastojaće se od tri pesme koje će, jednostavno, biti nazvane. “Kannon 1”, “Kannon 2” i “Kannon 3”.

Grupa iz Sijetla nije objavila sopstveni album još od 2009. godine i ploče “Monolliths & Dimensions”. U poslednje vreme okrenuli su se kolaboracijama, pa su tako sarađivali sa Scottom Walkerom za na ploči “Soused” i sa bendom Ulver za potreba albuma “Terrestrials”.

Nova ploča je snimana u njihovom rodnom Sijetlu, a produkciju potpisuje njihov stari saradnik Randall Dunn. Svoj doprinos na albumu dali su Oren Ambarchi i Atilla Csihar (iz benda Mayhem), ali glavni deo posla odradili su sami članovi grupe Stephen O’Malley i Greg Anderson.

Iako je zvaničan datum objave početkom decembra, nekoliko vinila naći će se u prodaji 27. novembra za popularni Crni petak, Dan prodavnica ploča (Record Store Day’s Black Friday).