Sunn O))) najavili novi studijski album

Sun O)))Drone-metal titani, Sunn O))), najavili su novi, sedmi studijski album u njihovoj dosadašnjoj karijeri koji će nositi naziv “Kannon”.

Predstojeća ploča trebalo bi da bude objavljena 4. decembra za Southern Lord etiketu i sastojaće se od tri pesme koje će, jednostavno, biti nazvane. “Kannon 1”, “Kannon 2” i “Kannon 3”.

Grupa iz Sijetla nije objavila sopstveni album još od 2009. godine i ploče “Monolliths & Dimensions”. U poslednje vreme okrenuli su se kolaboracijama, pa su tako sarađivali sa Scottom Walkerom za na ploči “Soused” i sa bendom Ulver za potreba albuma “Terrestrials”.

Nova ploča je snimana u njihovom rodnom Sijetlu, a produkciju potpisuje njihov stari saradnik Randall Dunn. Svoj doprinos na albumu dali su Oren Ambarchi i Atilla Csihar (iz benda Mayhem), ali glavni deo posla odradili su sami članovi grupe Stephen O’Malley i Greg Anderson.

Iako je zvaničan datum objave početkom decembra, nekoliko vinila naći će se u prodaji 27. novembra za popularni Crni petak, Dan prodavnica ploča (Record Store Day’s Black Friday).

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.