-

NaslovnaVestiVesti iz svetaStranica posvećena Bonu Scottu pokrenuta na njegov rođendan

Stranica posvećena Bonu Scottu pokrenuta na njegov rođendan

Na dan kada bi nezaboravljeni Bon Scott napunio 75 godina, 9. jula, njegova porodica je pokrenula web-stranicu posvećenu tragično preminulom pevaču. Namenjena je fanovima, koji će tu biti u mogućnosti da podele uspomene na čoveka koji je između 1974. i 1980. predvodio AC/DC. Pored toga, sajt obuhvata sećanja njegovih slavnih kolega, video snimke, intervjue i prodavnicu suvenira.

The Bon Scott Estate, koju predvode muzičareva braća i nećak, ističe: „Ponosni smo što, na sedamdeset petu godišnjicu njegovog rođenja, lansiramo novu web-stranicu, čime preduzimamo važan korak u pravcu uzdizanja njegove legende i težnje ka očuvanju nasleđa. Bon je bio jedinstven pevač, tekstopisac i ličnost koju svet nikada ne bi trebalo da zaboravi.“

„Ovim putem pozivamo Bonove obožavaoce i prijatelje da zajednički podele sećanja i razmišljanja o njemu i muzici koju je stvorio. Njegova zaostavština nastavlja da živi u srcima i umovima onih koji ga vole“, zaključili su u obraćanju za portal Blabbermouth.

Scott je sa australijskim rokerima snimio ploče „High Voltage” (1975), „T.N.T.”, „Dirty Deeds Done Dirt Cheap” (1976), „Let There Be Rock” (1977), „Powerage” (1978) i „Highway to Hell” (1979), pre nego što je 19. februara 1980. preminuo od posledica trovanja alkoholom.

Najnovije vesti

Izdvajamo