-

NaslovnaVestiVesti iz sveta"Starman" u obradi članova System of a Down-a

“Starman” u obradi članova System of a Down-a

Bubnjar benda System of a Down, John Dolmayan, objavio je obradu pesme Davida Bowiea, “Starman“, na kojoj učestvuje i Serj Tankian. Ova obrada je ujedno i najnoviji singl sa nadolazećeg Dolmayanovog albuma, “These Grey Men”.

Pesma je Boweivom klasiku dorpinela aromom System of a Downa, bržim tempom i Tankianovim prepoznatljivim vokalom. Osim u ovoj, Tankian na Dolmayanovom albumu učestvuje i u obradi pesme  The Talking Heads-a, “Road to Nowhere“.

Album “These Grey Men” će biti objavljen 28. februara, a za poreklo svoje inspiracije da snimi LP obrada pesama, Dolmayan je naveo kako bi, dok vozi, pustio satelitski radio i slušao sve što se emituje. Često kada nešto čuje bi se zapitao kako bi ta pesma zvučala u njegovom aranžmanu i izvedbi.

“Zapravo sam počeo da sastavljam listu od tridesetak pesama koje ću možda obraditi jednog dana. Inspiraciju sam dobio slušajući muziku tokom svojih vožnji po pustinjama. System of a Down u to vreme nije ništa novo snimao, te je mojoj kreativnoj energiji bio potreban izduvni ventil. Pročešljao sam listu i obratio se muzičarima sa kojima sam želeo da radim.”

Dolmayan je prethodno objavio obradu Radiohead pesme “Street Spirit“, na kojoj učestvuje frontmen benda Avenged Sevenfold, M. Shadows i gitarista benda Rage Against the Machine, Tom Morello. Album će sadržati i obrade Madonne, Eminema, AFI-ja i brojnih drugih.

Album se trenutno može unapred poručiti, a System of a Down će pored dva koncerta uz Korn i Faith No More u Los Anđelesu održati i letnju evropsku turneju.

Najnovije vesti

Izdvajamo