-

NaslovnaVestiVesti iz svetaSpringsteenov "Western Stars" dolazi u bioskope na jesen

Springsteenov “Western Stars” dolazi u bioskope na jesen

bruce_springsteenBruce Springsteen nije mnogo govorio o svoj novoj ploči Western Stars, ali to bi se moglo promeniti sa novim koncertnim filmom istog imena u kojoj će biti prikazane izvedbe svih pesama sa albuma na kojima svira isti bend kao i u studiju, a osim toga biće tu i intervjua u kojima legendarni muzičar govori o svom životu i karijeri.

Dugogodišnji saradnik Thom Zimny potpisuje režiju, zajedno sa Springsteenom, kome je ovo rediteljski debi. Toby Emmerich, predsednik Warner Bros. Pictures Group je najavio da će film premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Torontu (TIFF), a nakon toga, na jesen, planirana je biskopska distribucija. Album “Western Stars” predstavlja otklon od karakterističnog Springsteenovskog zvuka, odlazak u drugačiji žanr, inspirisan pop muzikom ’50 i ’60. Teme pretočene u pesme tiču se ljubavi, gubitka, neumoljivog protoka vremena, što se uklapa u dokumentarnu filmsku priču koja evocira uspomene s američkog zapada, kako mitske tako i stvarne, kroz arhivske snimke koji se preklapaju sa naratorom (Springsteen) koji govori o inspiraciji za album “Western Stars”.

Film Western Stars pruža jedinstvenu priliku fanovima da 13 pesama sa istoimenog albuma čuju uz podršku benda i čitavog orkestra, pod krovom katedrale, preuređene 100-godišnje staje, u vlasništvu Bossa.

Povodom izlaska filma Western Stars, Emmerich je izjavio:

Bruce spada u red izuzetnih umetnika koji su svojim talentom popločali put drugima. Albumom “Western Stars”, on, nas je ponovo pokrenuo, poveo nas na emotivno, introspektivno kinematografsko putovanje, koje osvrtom u prošlost gleda ka budućnosti. Kao jedan od njegovih mnogobrojnih fanova već 40 godina, ne mogu biti srećniji što sa njima (Bruceom i Thomom) putujem ovim vozom”.

Devetnaesti studijski albuma Brucea Springsteena postigao je svetski uspeh. Dostigao je #1 iTunes liste na svakom kontinentu, dobio je sjajne kritike, između ostalih, proglašen je “remek delom”.

Springsteen i Zimny su sarađivali i u prošlosti: na dokumentarcu The Promise:The Making Of Darkness on the Edge Of Town, kao i na Tony nagradom ovenčanom filmu, “Springsteen On Broadway”(Netflix), koji je Zimny režirao.

“Western Stars” je napisao i izvodi Bruce Springsteen, sa specijalnom gošćom – Patti Scialfa. Thom Zimny, Jon Landau, Barbara Carr i George Davis su producenti filma, dok je izvršni producent i kompozitor fimske muzike, Bruce Springsteen.

Najavu za film možete pogledati u nastavku