-

NaslovnaVestiVesti iz svetaSpecijalna izdanja za Record Store Day

Specijalna izdanja za Record Store Day

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Organizatori ovogodišnjeg Dana prodavnica ploča objavili su spisak izdanja koja će na Crni petak biti deo online rasprodaje koja najavljuje događaj. Neka od zvučnijih imena sa spiska su Paul McCartney, Neil Young, Gorillaz i mnogi drugi. 

Record Store Day se svake godine održava širom sveta (uglavnom u Americi) kao omaž prodavnicama ploča koje, u poslednje vreme, stagniraju.

Paul McCartney će objaviti par 7-oinčnih ploča na kojima će objaviti novu verziju klasika „Wonderful Christmastime“, snimljenog u saradnji sa The Roots.

U čast 25-ogodišnjice albuma „Harvest Moon„, Neil Young je najavio reizdanje pomenutog albuma i verziju na vinilu (to će biti ovakvo izdanje u Americi).

Humanz„, najnoviji album benda Gorillaz će, povodom Dana ploča izaći na dvostranom, specijalno dizajniranom, disku.

New Values„, album Iggy Pop-a iz 1979. godine, će biti „pritisnut“ na vinil i, u paketu sa njim, kupci će dobiti i veliki poster posvećen ovom albumu.

Queen je još jedan od bendova koji će učestvovati u akciji. Dve široko poznate pesme sa albuma „News of the world“ („We will rock you“ i „We are the champions„) biće izdate na 12-oinčnom vinilu.

Više informacija o, kako pomenutim, tako i još nekim, izdanjima planiranim za Record Store Day, možete saznati na zvaničnom sajtu ove manifestacije.