-

„Soldier of Fortune“ napokon dobila spot, ali u Whitesnake verziji

WhitesnakeMoćna Deep Purple-ova balada „Soldier of Fortune“ iz 1974. godine napokon je dobila zvaničan video spot, samo u izvođenju benda Whitesnake koju predvodi Dejvid Koverdejl, originalni pevač na numeri.

Originalno objavljena na „Stormbringer“ albumu, jednom od tri na kojima je pevao Koverdajl kao član sastava Deep Purple, reizdata je i rearanžirana u okviru “The Purple Album”, Whitesnake izdanju na kojem Koverdejl i ekipa izvode Deep Purple pesme. Album će biti u prodaji od 19. maja.

Pesme poput “Burn“, “Soldier Of Fortune” i “Stormbringer” snimljene su u novom aranžmanu, ali uz dozvolu Ričija Blekmora, jednog od osnivača Purple-a. “Ovo je tribjut – omaž. To je moje veliko hvala Deep Purple-u za priliku koju sam dobio pre više od 40 godina”, rekao je Koverdejl koji je u tom bendu pevao od 1973. do 1976. godine, nakon čega je osnovao Whitesnake.

Hard rok velikani izvodiće svoje i rearanžirane Deep Purple hitove u Beogradu, Zagrebu, Skoplju i Sofiji. Prvi koncert u regionu je 21. novembra u Zagrebu u KC Dražen Petrović, zatim dan kasnije su u beogradskoj Hali Pionir. 24. novembra sviraju u sofijskoj Areni Armeec, a 25. su u Skoplju, u Boris Trajkovski hali. Koncerte u Skoplju, Beogradu i Zagrebu potvrdila je koncertna organizacija Avalon.