-

Sleaford Mods i Florence Shaw (Dry Cleaning) imaju novu pesmu

INmusic festival Zagreb Jarun fotografije galerijaBritanski bend Sleaford Mods objavili su svoj zlokobni novi singl ‘Force 10 From Navarone’, u saradnji sa pevačicom londonskog benda Dry Cleaning – Florence Shaw. Pesmu predstavlja video spot u režiji Eddie Whelan-a, a preuzeta je sa predstojećeg albuma ovog Notingemskog dvojca „UK Grim“, koji će biti objavljen 10. marta 2023.

Odražavajući dubinu novog albuma, ovaj emotivni narativ istražuje unutrašnje životne strepnje 21. veka, uz iskrivljeno ispitivanje društvenih konvencija.

– Pesma je razgovor sa samim sobom, gde mireći se sa činjenicom da sam srećan, pitam se da li da li je to zapravo jedan još mračniji prostor od moje negativnosti i depresije. Zajedno s tim, istražujem mit o aktivizmu i neaktivnosti većine u Velikoj Britaniji u prisustvu korumpirane vlade. – kaže Williamson.

Podstaknuta energičnim elektronskim impulsima koje je majstorski stvorio Andrew Fearn, pesma razigrano prepliće glasove Shaw i Williamson-a, kako bi njihove reči imale zaista razoran dramatičan efekat. Preteća, ali šarmantna, pesma ‘Force 10 From Navarone’ je inkantacija za moderno postojanje zapečaćena u srcu pulsirajućeg, minimalističkog zvuka.

– Veliki smo obožavaoci Dry Cleaning i znali smo da bi Flo bila savršena za ovu pesmu. Ona je zaista impresivna i izaziva inspiraciju koju dobijam od Wu-Tang-a gde, kao, koristi jednu reč da prenese celu priču.’  O vokalnoj gošći Jason Williamson još kaže:
– Jednostavno je dopadljiva, prilično mračna i stvarno zanimljiva osoba. Upoznali smo se više tokom snimanja i totalno sam zadivljen kako stvara ne-pejzaž; prazan portret o čemu god da govori. Ne morate ni da znate o čemu priča, što je sjajno i sa čime se poistovećujem.

Najnovije vesti

Izdvajamo