-

Skrillex objavio novi album nakon skoro decenije iščekivanja

Ovogodišnji hedlajner EXIT festivala, američki producent i DJ Skrillex objavio je dugo iščekivani album „Quest For Fire“.

Drugi studijski album stiže nakon devet godina i ulazi među izdanja koja će definitivno obeležiti 2023. godinu, jer od prvih dana januara Skrillex ne prestaje sa objavljivanjem nove muzike, koja je oduševila njegove fanove. Na novom albumu pridružila mu se all stars ekipa od 25 imena svetske scene, među kojima su Missy Elliott, Noisia, Pete Wentz, Fred again.., Eli Keszler, Flowdan, Mr. Oizo, Four Tet, Aluna, Swae Lee i Porter Robinson. Jedno od mesta gde će novu muziku predstaviti uživo ovog leta je EXIT festival, sa kojim Skrillex ima posebnu povezanost.

Neposredno pre nego što je novi album ugledao svetlost dana, Skrillex (Sonny Moore) je na svom Instagram profilu napisao: „Nemam reči kojima bih opisao svoje emocije, osim da je ovo momenat bolan na prelep način. Šaljem ljubav i zahvaljujem se svima koji su bili deo [stvaranja albuma], nadam se da ste uživali!“

Album „Quest For Fire“ predstavlja novo poglavlje u Skrillex-ovoj već prebogatoj karijeri, koja je krunisana sa čak osam Grammy nagrada. Na Exitovu Glavnu binu Skrillex stiže 7. jula, donoseći sveže pesme, ali i sve prethodne koje su redefinisale dubstep žanr, posebno one sa prethodnog studijskog albuma „Recess“. To epohalno izdanje i reforma dubstep žanra doveli su ga 2014. na EXIT, a njegov nastup i famozni ostanak na festivalu još nekoliko dana, zbog čega je otkazao nekoliko datuma na svojoj tadašnoj turneji, velikim slovima su upisani u istoriju festivala.

Skrillex drži rekord sa osam Grammy nagrada kada je u pitanju elektronska muzika, a do koje je tačke u karijeri stigao, pokazuje to što je njegov najavljeni nastup u njujorškom Madison Square Garden-u, najpoznatijoj svetskoj areni, rasprodat za svega nekoliko sekundi.

Najnovije vesti

Izdvajamo