fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta "Skandalozni" novi album Kasabiana

“Skandalozni” novi album Kasabiana

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

kasabianNa predstojećem, još uvek neimenovanom, albumu grupe Kasabian, provukla se i prozivka povodom prošlogodišnjeg skandala u Britaniji kada je hrana reklamirana kao goveđi proizvod, sadržala konjsko meso.

U pitanju je pesma “Ezz-Ehh” sa stihovima “Konjsko meso se u pljeskama nalazi, ubice su među ljudima na snazi, svakoga danas boli vugla, a opasnost nam preti i od samoga Gugla”.

Tekstopisac i gitarista Serge Pizzorno objasnio je kako je ideja za pesmu došla sasvim spontano prilkom ćaskanja sa pevačem Tomom Meighanom u jutarnjim časovima u hotelskoj sobi posle nekog od nastupa na turneji: “Nisam ni mogao da verujem da iz jednog neobaveznog razgovora u šest ujutru može da proizadje ovakva ideja…”

Što se tiče očekivanog albuma, frontmen Meighan je izjavio kako je to jedna od najboljih stvari koju je bend do sad ostvario: “Opasna je to droga koju smo stvorili. Još uvek ne mogu da verujem. To je rock ‘n’ roll, ima žestinu, ima oštrinu, ali sa primesama elektronike, otišli smo dalje i od Leftfield-a.”

U zasebnom intervjuu, iz benda su rekli da će novi album biti jedno veliko “j****e se” njihovim kritičarima. Takođe su podelili klip sa snimanja: