Sir Paul McCartney najavio objavu novog albuma – „Egypt Station“


Dao je svoj doprinos glazbi na toliko nevjerojatnih načina, a ubrzo stiže i još jedan glazbeni korak dalje. Sir Paul McCartney će predstaviti svoj novi album „Egypt Station“, gdje donosi svježi materijal prvi put nakon 5 godina i posljednjeg albuma „NEW“, iz 2013.

Album „Egypt Station“ snimao se na potezu London-Los Angeles-Sussex, a kao najava izdanja predstavljena su dva singla: „I Don’t Know“ i „Come On To Me“.

Izdanje dijeli naziv kao i jedna od Paulovih autorskih slika, a on je komentirao koja priča stoji iza imena albuma: „Svidjela mi se ta kombinacija riječi. Egypt Station počinje s prvom pjesmom na prvoj stanici i onda je svaka druga pjesma sljedeća stanica. Sve pjesme smo zatim posložili razmišljajući na taj način. Ja razmišljam o tome kao o idealnoj lokaciji, iz koje proizlazi glazba“.

Album donosi ukupno 14 pjesama, a kako je i objašnjeno, svaka predstavlja unikatnu destinaciju i trenutak u vremenu, nakon kojeg slijedi daljnje putovanje. Produkciju novog izdanja potpisuje Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters), osim jedne pjesme za čiju produkciju je zaslužan Ryan Tedder (OneRepublic). Album će biti objavljen 7. rujna.

Baš poput svih najava, Paulov glazbeni život je poprilično zanimljiva glazbena vožnja. Za početak je pomeo svijet sa svojim The Beatlesima, a nakon njih nastavio sa samostalnom glazbenom karijerom. Osim kao izvođač, on je i veoma uspješan kompozitor. Više od 2.200 izvođača širom svijeta napravilo je obradu popularne pjesme „Yesterday“ koja je tako postala jedna od najobrađivanijih pjesama na svijetu. Osim toga, nisu izostajale niti nagrade – osvojio je 18 nagrada Grammy te je sudjelovao u radu na 32 pjesme koje su došle na prvo mjesto Billboard Hot 100 liste. Kruna karijere (barem zasad) je sigurno veliko priznanje koje je dobio od kraljice Elizabete koja ga je proglasila vitezom.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.