-

Sin Davida Bowieja pokrenuo književni klub kako bi se čitale omiljene očeve knjige

Sin Davida Bowieja, današnji poznati redatelj i scenarist Duncan Jones pokrenuo je online književni klub kako bi iskazao čast pokojnomu ocu te, kako kaže, nezasitnom čitatelju. Klub je temeljen na električnom popisu sastavljenom od strane Bowieja još 2013. pod naslovom: „Top 100 knjiga koje morate pročitati“.

Na popisu se mogu pronaći knjige kao što su “1984” Georgea Orwella, “Na cesti” Jacka Kerouaca, “Paklena naranča” Anthonyja Burgessa te ,,Sweet Soul Music: Rhythm And Blues And The Southern Dream Of Freedom”. Tu se može pronaći i kolekcija predavanja i zapisa Johna Cagea, djela posvećena povijesti kao što su “Povijest SAD-a” Howarda Zinna, a tu su i knjige koje se bave okultnim (“Transcendental Magic”, “Its Doctrine and Ritual”) te knjige o umjetnosti (“Halls Dictionary Of Subjects And Symbols In Art”).

,,Moj tata bio je čitač zvijer. Jedna od njegovih pravih ljubavi bila su djela Peter Ackroydova o povijesti Britanije i njenih gradova“, napisao je Jones i pozvao sve zainteresirane da se pridruže čitanju prve lektire. Radi se o romanu upravo spomenutog engleskog biografa, romanopisca i kritičara, ,,Hawksmoor“. „Čitamo Hawksmoora s Peterom Ackroydom, kao zabavu prije nego što uđemo u teške stvari. ” Jones je zadao čitanje djela do 1. veljače, a potom će se online raspravljati o pročitanomu djelu te ga analizirati.

„Izgradio sam osjećaj odgovornosti kako bi se održao književni maraton u čast mog oca“, također je nedavno objavio Jones na svom Twitter profilu. Ovim je činom poznati redatelj pokazao iznimno poštovanje prema svom ocu, njegovom radu, ali i ljudima koji ga i danas slušaju i cijene.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo