fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Simply Red najavili povratak albumom "Big Love" (audio)

Simply Red najavili povratak albumom “Big Love” (audio)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

simplyredPoznata britanska grupa Simply Red će nakon osam godina pauze 1. juna objaviti novi album “Big Love” u izdanju East West Recordsa.

big-loveKada su prošle jeseni najavili da će proslaviti 30 godina postojanja velikom svetskom turnejom, frontmen benda Mik Haknal počeo je da razmišlja o snimanju novog materijala. “Jednom kada sam počeo da razmišljam o tome kako će Simply Red zvučati, počeo sam da pišem pesme”, izjavio je Mik.

Nakon što je počeo da piše, Mik nije mogao da se zaustavi. “Big Love” je prvi album Simply Red-a od 1995. godine i albuma “Life” koji sadrži sve originalne i nove kompozicije. Mik Haknal je napisao svih 12 pesama u produkciji Endija Vrajta.

Vodeći singlovi sa novog albuma su “Shine On” u soul maniru i “The Ghost Of Love” upakovan u odličan orkestarski aranžman.

Iako je Mik pre oproštajne “Farewell” turneje 2009. godine izjavio da mu je 25 godina postojanja dovoljno, nova turneja, pod nazivom “Big Love Tour 2015″, već broji skoro 40 koncerata, za sada, samo u Evropi. Trenutno najbliži koncert zakazan je za 27. oktobar, u Beču.