-

NaslovnaVestiVesti iz svetaSex Pistols uskoro na filmskom platnu

Sex Pistols uskoro na filmskom platnu

Talas uspeha biografskih filmova o grupi Queen i Motley Crue, Bohemian Rhapsody i The Dirt, donosi film o čuvenim pionirima pank pokreta iz Engleske, Sex Pistolsima.

Kako je saopšteno, kompanija Starlight films iz Velike Britanije, radila je, u proteklih 18 meseci, na pripremama za snimanje filma, a uskoro se očekuje i kasting za isti.

Iako film još uvek nema zvanični naziv, čini se da će radnja filma biti usmerena na Malkoma Meklarena (Malcolm McLaren), koji je umro 2010. godine, a koji se, uz modnu dizajnerku Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), smatra jednim od osnivača pank pokreta u Velikoj Britaniji.

Naime, Meklaren i Vestvud su, sredinom sedamdesetih godina dvadesetog veka,  bili vlasnici butika “Sex“, koji se nalazio u londonskoj četvrti Čelsi (Chelsea), i koji je bio mesto okupljanja ljubitelja underground i avangardnog modnog stila (kasnije poznat kao punk fashion), među kojima je bio i Džon Lindon, kasnije Džoni Roten ( eng. Rotten – truli), osnivač i frontmen benda Sex Pistols.

Film će pratiti događaje vezane za karijeru benda Sex Pistols, koja je trajala svega dve ipo godine,  počev od nastanka benda 1975. godine, preko njihovog naglog uspeha pod Malkolnovim menadžerstvom, koji doživljava zenit 1977. godine, objavljivanjem čuvenog albuma “Nevermind the bollocks here’s the Sex Pistols“, do prestanka rada 1978. godine.