-

NaslovnaVestiVesti iz svetaSebastian Bach obeležava jubilej ploče „Slave to the Grind”

Sebastian Bach obeležava jubilej ploče „Slave to the Grind”

Iako odavno ne nastupa sa grupom koja ga je proslavila – Skid Row, njihov prvi pevač Sebastian Bach ne zaboravlja značajne godišnjice. Tako će na svoj način obeležiti jubilarni 30. rođendan ploče „Slave to the Grind“, američkom turnejom koja počinje ove jeseni. Pratiće ga detroitski bend Kaleido, a karte su već puštene u prodaju.

Pre trideset godina, 1991., snimili smo naš drugi album naslovljen „Slave to the Grind“. Bio je to rezultat udruženog rada svih članova, napisan u našem podrumu i sobama za probe u Nju Džersiju, nedugo pošto smo završili turneju povodom debitantske ploče. Sjajno smo se provodili smišljajući pesme, zatim podelivši ideje sa našim producentom Michaelom Wagenerom, pa ih realizujući u studiju Glorie Estefan „New River“ na Floridi. Tokom snimanja smo tamo živeli i mogao bih vam ispričati toliko priča…!

Nastavili smo u Kaliforniju povodom završnih radova, ponosni na rezultat. Sećam se vožnje niz Bulevar Ventura. Imali smo kasetu sa singlom „Monkey Business“ koju smo vrteli iznova i iznova, u četiri ujutru, vraćajući se prema hotelu. Muzika je razbijala u trenutku svog nastanka, a trideset godina kasnije i dalje odoleva zubu vremena.

Sebastian se osvrnuo i na omot ploče, autorsko delo njegovog pokojnog oca, likovnog umetnika Davida Bierka. Najavio je da će tokom koncerata prikazivati nikad ranije obelodanjene slike u vezi sa nastajanjem vizuelnog koncepta, otkrivši da su korišćeni živi modeli za prikazanu scenu. Pozirali su u studiju njegovog oca, tokom 1990. i 1991.

Niko od nas nije mogao da poveruje da je „Slave to the Grind“odmah po izlasku postao prvi heavy rock album na vrhu Billboardove liste. Svi smo bili prirodno ushićeni, prisetio se Sebastian Bach, poručujući kako se veoma raduje predstojećim koncertima. Zanimljivo je da su njegove kolege iz sadašnje postave Skid Row takođe najavile obeležavanje jubileja. Basista Rachel Bolan  je prošlog leta istakao da im je u planu izvođenje celokupnog albuma na turneji 2021.

Najnovije vesti

Izdvajamo