fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Scott Kelly i Ikey Owens gosti na novom albumu Mastodona

Scott Kelly i Ikey Owens gosti na novom albumu Mastodona

MastodonAmerički metalci Mastodon na novom studijskom izdanju, moguće i izdanjima, rade još od novembra prošle godine, a takođe će imati i, vjerovatno najočekivanije, gostovanje na albumu.Naime, Scott Kelly iz Neurosisa snimio je vokale za njihov novi materijal, što je potvrdio i Bill Kelliher, gitarista Mastodona.

“Ovih dana smo dobili snimak od Scotta, on uvijek pjeva na jednoj pjesmi. Zvuči zaista žestoko i uzbudljivo, ne mogu da dočekam da je ljudi čuju”, kazao je Kelliher.

Još od albuma Leviathan, Kelly ima svoje mjesto na svakom izdanju Mastodona, a Kelliher je otkrio i da će Ikey Owens, bivši klavijaturista sastava The Mars Volta, takođe biti na novom materijalu.  Ipak, Kelliher nije ništa spominjao za Valienta Himselfa iz benda Valiant Thorr, koji je nedavno boravio u studiju Mastodona, pa nije sigurno da li je bio samo u prolazu ili je i on jedan od gostujućih muzičara, ali i to bi se trebalo znati uskoro.

Podsjećamo, bubnjar Brann Dailor je nedavno izjavio kako Mastodon ima brdo novog materijala, te čak razmišljaju da ga podijele na dva izdanja, i to nešto brži album, koji treba izaći ovog ljeta, dok bi sporije i mračnije pjesme ostavili za “zimsko” EP izdanje.