-

NaslovnaVestiVesti iz svetaScorpions najavljuju novi album

Scorpions najavljuju novi album

ScorpionsNemačke hard rock legende Scorpions za 11. februar 2022. zakazali su izlazak devetnaestog studijskog albuma „Rock Believer“. Prethodno će ga već 21. oktobra najaviti singl „Peacemaker“.

Grupa se sa početkom pandemije povukla u studio u rodnom Hanoveru i posvetila radu, čije će rezultate publika uskoro biti u prilici da čuje. Pevač Klaus Meine je izjavio kako su sve pesme napisali i snimili „u jednoj sobi, kao tokom osamdesetih“, te da nose prepoznatljiv stilski pečat autorskog tandema Meine – (Rudolf) Schenker.

Prvobitno je planirano da se snimanje odvija u Los Anđelesu, sa producentom Metallice i Slipknota, Gregom Fidelmanom – međutim, pandemija je poremetila planove i uslovila njihovu promenu. Ipak, ostala je namera da postignu zvuk kao sa svojih najuspešnijih ploča „Blackout“, „Love At First Sting“ i „Lovedrive“:

Pokušavamo da se fokusiramo na te albume i stav, objasnio je Klaus, naravno ukoliko uspemo u tome – ko zna, prošlo je mnogo godina. Ali, u pitanju su duh i čitav vajb ovog albuma. Sada je težište na žešćim pesmama.

Biće to njihovo prvo izdanje od 2017. kada su objavili antologiju novih i klasičnih pesama, „Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads“. Planirano je da u martu 2022. krenu na svetsku turneju, a na evropskim koncertima će im pregrupa biti Mammoth WVH, novi bend Wolfganga Van Halena.

Najnovije vesti

Izdvajamo