-

NaslovnaVestiVesti iz svetaScorpions najavili izlazak albuma "Born To Tuch Your Feelings"

Scorpions najavili izlazak albuma “Born To Tuch Your Feelings”

Scorpions

Nemačka hard rock grupa Scorpions odlučila je da obraduje mnogobrojne fanove širom sveta izdanjem novog albuma “Born To Touch Your Feelings”. Na ovom albumu sakupili su svoje najlepše kompozicije sporijeg ritma iz ozbiljnog i velikog muzičkog opusa. Naslov  tačno opisuje ono što će ljudi biti u mogućnosti da čuju, a to su njihove fenomenalne balade.

“Born To Touch Your Feelings” je ujedno je zvanični kredo benda koga čine Klaus Meine, Rudolf Schenker ,Matthias Jabs, Pawel Maciwoda i Mikkey Dee (bivši bubnjar Motörhead).

“Značenje naših balada je uvek višeslojno, zato nije iznenađenje da pesma kao što je “Wind Of Change” prihvaćena sa euforijom na ovogodišnjoj turneji po Americi. Fanovi ovu pesmu više ne povezuju sa padom berlinskog zida i gvozdene zavese, već je povezuju sa trenutnom situacijom, željom za promenom, nadom za svet bez nuklearnih pretnji i građanskih ratova kao i molbom za mir”, objašnjava Klaus Meine.

“Decenijama nas fanovi povezuju sa velikim baladama kao što su “Send Me An Angel”, “Still Loving You” i “Holyday”. A to je vredno poštovanja”, kaže Matthias Jabs. Tokom osamdesetih, Francuzi su bili toliko opčinjeni hitom “Still Loving You” iz1984, da su masovno davali deci ime po prvim slovima pesme, Sly.

Uz poznate lagane hitove iz prošlosti, na ovom albumu, Scorpions, su redefinisali svoje muzičko nasleđe sa tri nove balade, za koje članovi benda iskreno veruju da su blaga koja treba otkriti, a to su “Gypsy Life”, “Eye Of The Storm”, “When The Smoke Is Going Down”. Tu su takođe i “Melrose Avenue” kompozicija koju je autor Matthias Jabs posvetio čuvenoj aveniji u Los Anđelesu, kao i duboko emotivna ljubavna izjava “Always Be With You” koju je napisao Rudolf Schenker.

Za potrebe albuma “Born To Touch Your Feelings” bend se udružio sa umetnicom Ellen von Uwnerth. “Veoma sam srećan, jer mi nisam dugo ubeđivao Ellen da nam uradi fantastičnu fotografiju za naslovnu stranu”, kaže Klaus Meine.

Producenti albuma “Born To Touch Your Feelings”” su iskusni Mikael Nord Andersson i Martin Hansen.

Davne 1977. godine prvi put je objavljena pesma “Born To Touch Your Feelings”. Po njoj je nazvan čitav album, kao emotivno podsećanje na jedan zaista legendarni bend i karijeru dugu pola veka.

Album će se pojaviti na jednostrukom disku i dvostrukom vinilu 24. novembra ove godine.

Spisak pesama po redu:

1. Born to Touch Your Feelings (MTV Unplugged Studio Edit)
2. Still Loving You (Comeblack Version)
3. Wind of Change (Comeblack Version)
4. Always Somewhere (2015 Remaster)
5. Send Me an Angel (NEW Acoustic Version 2017)
6. Holiday (2015 Remaster)
7. Eye of the Storm (Radio Edit)
8. When the Smoke Is Going Down (2015 Remaster)
9. Lonely Nights
10. Gypsy Life
11. House of Cards (Single Edit)
12. The Best Is Yet to Come
13. When You Came into My Life (MTV Unplugged Studio Edit)
14. Lady Starlight (2015 Remaster)
15. Follow Your Heart (NEW Version 2017)
16. Melrose Avenue (NEW SONG)
17. Always Be with You (NEW SONG)

Da podsetimo, Scorpions pred beogradsku publiku pojaviće se 7. decembra, u Kombank Areni, a dva dana ranije i u ljubljanskoj Dvorani Stožice.