-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Sacha Baron Cohen objašnjava razloge iz kojih je odustao od uloge Freddieja Merc...

Sacha Baron Cohen objašnjava razloge iz kojih je odustao od uloge Freddieja Mercuryija

Sacha Baron CohenJoš 2007. godine pojavile su se glasine da će Sacha Baron Cohen glumiti Freddieja Mercuryja u biografiji o legendarnom frontmenu Queena. Tri godine kasnije, te glasine su potvrđene, ali je, 2013. Cohen ipak odustao od filma zbog “kreativnih razlika”. Nakon još tri godine Cohen je napokon dao objašnjenje o kakvim je razlikama zapravo reč.

Planovi članova Queena i Cohena u vezi sa filmom su bili potpuno različiti. Po rečima Cohena, on je želeo da snimi biografiju bez ograničavanja o čoveku koji je živeo ekstremni stil života, ne suzdržavajući se pritom ni priča o drogi i ludim žurkama.

Ipak, takve priče su bile upravo ono što bend nije želeo da bude prikazano u filmu. “Oni žele da zaštite zaostavštinu benda i da priča bude o Queenu. I ja potpuno razumem to”, objašnjava Cohen.

Neke od ideja članova benda, po Cohenu, bile su i vrlo “nekonvencionalne”, poput one da se Freddiejeva smrt desi na polovini filma, a da ostatak priče bude o borbi preostalih članova Queena da nastave. Cohen zaključuje: “Brian May je odličan muzičar, ali nije naročito dobar filmski producent”.