-

NaslovnaVestiVesti iz svetaRuski synth-pop projekat Stereopolina najavljuje novi album "Supermoon"

Ruski synth-pop projekat Stereopolina najavljuje novi album „Supermoon“

Stereopolina

Ruski synth-pop solo projekat Stereopolina, iza kog stoji Karina Morgunova iz Kazanja,  najavila je izlazak novog albuma „Supermoon“ (Суперлуние) za 29. oktobar.

Inspirisana new-wave i post-punk muzikom osamdesetih, Stereopolina samostalno pravi muziku u synth-pop, sovietwave, italo & post soviet disco, electroclash i retrowave fazonu.

„Supermoon je Stereopolinina synth-pop žurka, puna zvukova gitare koji nekontrolisano kruže kroz vreme i prostor. Ovo putovanje od Doma kulture u provinciji pravo do ivice meseca će vas ostaviti bez daha. Nostalgično, ali više ne toliko retro, jer je disko kugla odavno razbijena. I naravno, highlight albuma je kolaboracija sa nemačkim bendom Die Selektion“, navela je Stereopolina u saopštenju.

Njen prethodni album „Institute of Culture and Recreation“ (Институт культуры и отдыха) i singl „Last date“ (Последнее свидание) iz 2020. godine završili su na brojnim top listama. Novi album „Supermoon“, koji je početkom godine najavljen singlom „Solar boy“ (Солнечный мальчик) biće izdat na vinilu, kaseti i CD-u, za Sierpien Records.

Najnovije vesti

Izdvajamo