-

Naslovna Vesti Novi albumi "Running Down The Clock" Normana Bikera dostupno i u fizičkom izdanju

“Running Down The Clock” Normana Bikera dostupno i u fizičkom izdanju

Živa legenda bluza, Norman Beaker, predstavlja novo studijsko izdanje pod nazivom
Running Down the Clock čije je digitalno izdanje objavljeno 8. maja za Wienerworld, dok je CD i LP (nešto kasnije) izdanje preko etikete Rock Svirke Records dostupno od petka, 24. jula.

Album je snimljen u Sound Station Studiju u Zagrebu ove godine, a na njoj su i uklopljene dobro poznata energija sa koncerata, moćne emocije i bogato muzičko umeće.

Sada je odlučio da objavi album unapred kako bi brojnim fanovima omogućio da čuju nove pesme dok nestrpljivo čekaju svirke odložene zbog posledica virusa korona. Epidemija je uticala na sve segmente života, pa tako i na muziku, ali Norman nas uverava kako će biti spremni za evropsku turneju čim se za to ukaže prilika. Kao basista i vokalista na albumu učestvuje John Price, Normanova desna ruka poslednjih trideset godina, kao i perspektivni hrvatski bubnjar Leo Anđelković, koji donosi svežu krv i nespornu veštinu prilikom svirke.

Na izdanju se nalazi 18 pesama najrazličitijih žanrova koji su ostvarili određeni uticaj na njih od bluza, roka, džeza, funk soula, kantrija, pa i daška folka. Sam Norman je izjavio kako je album raskrsnica raznih stilova koje je oduvek voleo, ali do sada nije imao dovoljno slobode da ih snimi.

Najnovije vesti

Izdvajamo