fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Run the Jewels i Zack de la Rocha objavili spot za zajedničku pesmu

Run the Jewels i Zack de la Rocha objavili spot za zajedničku pesmu

Run The JewelsDuo Run the Jewels izdali spot za pesmu “Close Your Eyes (And Count to Fuck)” koja se nalazi na njihovom drugom studijskom albumu “Run the Jewels 2“.

Cilj ovog spota je bio da obeležimo vrhunac nasilja ne da ga slavimo” izjavio je reditelj Rojas, takođe je naglasio i “provokativan je, ali to smo znali od početka, zato smo i hteli da pokažemo jačinu nasilja bez da u potpunosti zamračimo ljudskost”.

U spotu vidimo kako policajac napada nenaoružanog crnog muškarca. Ceo spot je inspirisan događajima koji su doveli do smrti Majkla Brauna i Erika Garnera. “Video ne pruža nikakvo rešenje, niti bilo kakav odgovor na ovaj problem, jer ni stvarni svet još uvek nije našao rešenje. Međutim stvara se šansa za dijalog između policajaca i ostatka zemlje” izjavio je Kiler Majk.

“Ovo je vizija beskrajne borbe u kojoj su učesnici izmanipulisani da se bore jedni protiv drugih, ne znajući tačno zašto” rekao je El-P.

Pesma “Close Your Eyes (And Count to Fuck)” snimljena je zajedno sa Zakom de la Rohom, pevačem benda Rage Against The Machine.