-

Rokenrol kuća slavnih i ove godine bez metalaca

Iron Maiden Arena ZagrebSlušaoci heavy metal muzike širom sveta mogu da budu razočarani, pošto se na ovogodišnjem spisku rock grupa i muzičara za ulazak u rock n roll kuću slavnih, neće naći Irom Maiden, Judas Priest i Motorhead.

Od 16 nominovanih, 30 oktobra u Klivlendu, u kuću slvnih će zakoračiti Foo Fighters, Tina Turner, Todd Rundgren, Carole King, The Go-Go’s i Jay-Z.

Odluka odbora organizacije Rock n Roll kuće slavnih svakako da iznenađuje, s obzirom da svaki od nabrojanih heavy metal bendova, postoji već duže od 40 godina, i bitno je uticao na muzički ukus brojnih generacija, te ispunjava sve uslove da dobije ovu prestižnu titulu, ali ipak ne dobija šansu.

Da ne postoji nekakva urota protiv metalaca u kući slavnih i da u istoj vlada podjednaka afekcija prema svim muzičkim žanrovima, pojasnio je i sam predsednik i direktor ove ogranizacije, Greg Harris, koji je izjavio da, u ozbiljnoj konkurenciji od 16 fantastičnih grupa, koje su specifične na svoj način, ove godine nije pripala šansa metal bendovima da osvoje titulu, ali da nije isključena mogućnost da se to desi već sledeće godine. Harris je dodao da svi u organizaciji kuće slavnih vole i neguju bilo koji podžanr rock muzike, pa i heavy metal.

Najnovije vesti

Izdvajamo