-

Róisín Murphy objavila novi singl „Ten Miles High“

Roisin Murphy; Sea DanceNakon pesme „Mastermind“, Róisín Murphy je objavila video spot za singl „Ten Miles High“, sa predstojećeg albuma „Take Her Up To Monto“.

Novo izdanje objaviće 8. jula izdavačka kuća PIAS, a u našoj zemlji fizičko izdanje biće dostupno zahvaljujući Lampshade Media.

Singl „Ten Miles High“ u sebi ima pop elemente na koje nismo navikli kad je Róisín Murphy u pitanju. „Bila sam preplašena kad sam pisala pesmu „Ten Miles High“, da je previše pop i da se neće uklopiti u novi album. Na svu sreću, prevazišla sam tu krizu“.

Na prošlogodišnjoj dodeli „Mercury“ nagrada, Róisín je predstavila svoje rediteljsko umeće, koje ponavlja sa video spotom singla „Ten Miles High“. Pored toga što glumi u njemu, sama je izabrala živopisne kostime i osmislila kooreografiju i scenografiju. Video spot predstavlja kaleidoskopski prikaz Londona.

Vizuelne teme se često javljaju naknadno, a „Ten Miles High“ Róisín Murphy opisuje kao: „Video predstavlja stvarnost, na koju nismo navikli. Igrala sam se sa ‘stvarnim’ i ‘prihvaćenim’ stereotipima iz jednog sasvim drugačijeg okruženja. Pokušala sam da neprimetnu odeću i obične radnje prikažem kroz sasvim drugačiju prizmu“.

Róisín Murphy nastavlja stvaralački proces koji je započela 2014. godine sa EP izdanjem, „Mi Senti“ i nastavila 2015. sa albumom „Hairless Toys“. Predstojeći album „Take Her Up To Monto“, po njenim rečima, obiluje novim divljim „izumima“.