-

NaslovnaVestiVesti iz svetaRoger Waters predstavio novu verziju pesme “The Gunner’s Dream”

Roger Waters predstavio novu verziju pesme “The Gunner’s Dream”

Roger WatersLegendarni Roger Waters otkrio je novu verziju pesme “The Gunner’s Dream” zajedno sa pratećim crno-belim spotom gde on izvodi ovu numeru u studiju. Pesma se originalno pojavljuje na albumu “The Final Cut” iz 1983. godine, njegove matične grupe Pink Floyd, koja je ujedno i njegova poslednja ploča sa bendom pre nego što su im se putevi razišli.

Prema izjavi za medije, Water se podsetio pesme “The Gunner’s Dream” nakon što je nedavno odgledao istorijski film. “Protekle noći sam pogledao dokumentarac iz 2013. godine Čovek koji je spasao svet. Ime tog čovek je Stanislav Petrov”, rekao je. “U godini pre nego što je Stanislav spasao svet, 1982., napisao sam pesmu “The Gunner’s Dream”. Čudnovato je kad pomislite da Stanislav nije bio na pravom mestu u pravo vreme, niko od nas ne bi bio živ. Niko ispod 37 godina ne bi uopšte bio rođen”.

Waters izgleda veoma dirnuto tokom izvedbe pesme u pratećem videospotu, naročito za vreme klavirskih deonica. Pridružili su mu se stari saradnici Lucius, kao i njegove kolege iz benda gitarista Dave Kilminster, bubnjar Joey Waronker i basista Jonathan Wilson.

Najnovije vesti

Izdvajamo