-

NaslovnaVestiVesti iz svetaRoger Waters odbio saradnju sa šefom Facebooka

Roger Waters odbio saradnju sa šefom Facebooka

Roger Waters Arena Zagreb

Nekadašnji član sastava Pink Floyd, Roger Waters, odbio je unosnu ponudu vlasnika Facebooka Marka Zuckerberga da koristi njegovu vanvremensku numeru “Another Brick in the Wall (Part 2)”.

Poznati roker je jasno stavio do znanja da nije fan osnivača Facebooka, pa ga čak ni mamac u vidu odlično plaćenog posla nije pokolebao.

Govoreći na događaju povezanim sa kampanjom za oslobođenje Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, Waters je pričao o Zuckerbergovoj ponudi koga je nazvao “jednim od najmoćnijih idiota na svetu”, otkrivši kako je gazda Facebooka želeo da koristi njegovu pesmu iz 1979. godine za potrebe promocije Instagrama.

Watersov odgovor na tu, vrlo primamljivu ponudu glasi: “Jebi se! Nema jebene šanse!”

“To je njihov podmukao potez da preuzmu apsolutno sve.”

Waters je pročitao deo iz Zuckerbergovog pisma, rekavši: “Želimo da vam se zahvalimo što ste razmotrili ovaj projekat. Smatramo da je srž ove pesme i danas toliko rasprostranjena i neophodna, što govori o tome koliko je vaš rad istinski bezvremenski.”

Zatim je dodao, “A ipak žele da ga koriste kako bi Facebook i Instagram učinili još većim i moćnijim nego što već jesu, tako da može da nastavi da cenzuriše sve nas u ovoj sobi i sprečava izlazak ove priče o Julianu Assangeu. Dakle šira javnost bi mogla da kaže: “Šta? Šta? Ne! Ne više!”

Najnovije vesti

Izdvajamo