fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Roger Waters obradio "The Right to Live in Peace" iz kućnog studija

Roger Waters obradio “The Right to Live in Peace” iz kućnog studija

Roger Waters Arena Zagreb

Čak ni pandemija ne može zaustaviti Rogera Watersa da ne nagrđuje Donalda Trampa. Tokom projekcije koncertnog filma “Us + Them” ranije ove godine, nazvao je predsednika SAD-a “masovnim uništavačem svega što iko od nas može voleti”. Sada, iz svog kućnog studija, legenda Pink Floyd-a je obradila “The Right to Live in Peace” u znak protesta prema autokratama.

“Ovo je za narod Santijaga i Kvita i Tel Aviva i Rija i La Paza i Njujorka i Bagdada i Budimpešte i svuda drugde gde nam čovek želi zlo”, rekao je Waters o svojoj obradi pesme, koju je originalno snimio Victor Jara 1971, čileanski narodni muzičar i aktivista koji je ubijen od strane diktatora Augusta Pinočea. “The Right to Live in Peace” je nedavno postala himna čileanskih protesta iz 2019, protiv predsednika Sebastijana Pinjere.

U svojoj izvedbi, Waters je izmenio pojedine delove teksta, kako bi ih uskladio prema autokratama današnjice. “From my cell in New York City/ I can hear the casarolazos/ I can smell you Pinero/ All fucking rats smell the same” , kao i “So beware Bolsonaro, Giuido and Modi and Trump” U propratnom klipu, Waters doslovno pljune na svaki pomen njihovih imena. Pogledajte ispod:

Najnovije vesti

Izdvajamo