-

Rock Hall of Fame 2019 : David Byrne će predstaviti Radiohead a Trent Reznor The Cure

Janelle Monáe će predstaviti Janet Jackson, Harry Styles će dočekati Steviea Nicksa, a Duran Duran će predstaviti grupu Roxy Music.
29. marta, nova klasa muzičkih legendi će biti uvedena u Dvoranu slavnih rokenrola (eng. Rock and Roll Hall of Fame). Ovogodišnji dobitnici odlikovanja su Radiohead, The Cure, Janet Jackson, Stevie Nicks, Roxy Music, Def Leppard, i The Zombies.

Po tradiciji, veliki broj drugih istaknutih muzičkih pregalaca će biti prisutan i predstaviće ovogodišnje dobitnike. Posebno je interesantna najava da će frontmen grupe Talking Heads, David Byrne predstaviti grupu Radiohead. To je prikladan izbor s obzirom na činjenicu da ime grupe Radiohead potiče od pesme „Radio Head“ koju je upravo grupa Talking Heads ispevala 1986. godine. Nažalost, frontmen grupe Radiohead Thom Yorke neće prisustvovati ceremoniji zbog unapred isplaniranih obaveza.

Trent Reznor je izabran da predstavi grupu The Cure, čiji je obožavalac od svoje 18. godine, kako je u intervjuu za veb sajt The Quietus prošle godine rekao. „ The Cure su bili jedan od onih bendova koji su zaista pogodili akord i „Head On The Door“ je album koji ih je učinio zaista važnim za mene. Taj album je bio uz mene u mnogim mračnim trenucima. Osetio sam da je Robert Smith stvarno shvatio ko sam i od tada volim The Cure.“ Prošle godine je Smith lično rezervisao Nine Inch Nails da svira na Meltdown Festivalu koji je on organizovao.

Reznor je ranije rekao da „nije moglo manje da ga bude briga“ za dodelu nagrada u Dvorani slavnih rokera (NIN nije nominovan od 2016. godine). Međutim, izgleda da će ga biti briga za ovu manifestaciju, makar na jedno veče upravo zbog ljubavi prema The Cureu.

Ostali prezenteri su: Janelle Monáe, koja će predstaviti Janet Jackson, Harry Styles koji će predstaviti Steviea Nicksa, John Taylor iz Duran Durana i Simon Le Bon koji će predstaviti Roxy Music. Tu će biti i Brian May iz grupe Queen koji će biti zadužen da najavi grupu Def Leppard i Susanna Hoffs iz grupe The Bangles koja će predstaviti englesku rok grupu The Zombies.
Ceremonija uvođenja će se održati 29. marta u Barclays Centeru u Bruklinu, a televizijski prenos će se kasnije emitovati na platformi HBO.

Najnovije vesti

Izdvajamo