-

Rock for People festival bogatiji za još jedanaest izvođača

Incubus
foto: Incubus

Festival Rock for People, koji će se održati u češkom gradu Hradec Kralovu od 8. do 11. juna, tokom poslednje dve nedelje postao je bogatiji za još jedanaest novih izvođača.

Kao glavni alternativni događaj u regionu, festival će ugostiti brojne metalcore sastave. Među njima su, francuski bend Landmvrks koji je, svojim modernim stilom, začinjenim teškim rifovima i zaraznim refrenima, uspeo da očara publiku. Sa svoja tri jaka albuma, od kojih je poslednji, Lost in the Waves, izašao 2021. godine, obezbedili su mesta na brojnim alternativnim plejlistama.

Čuveni Incubus, čiji je Make Yourself obeležio zimu devedesetih već decenijama čuvaju svoj unikatni bućkuriš, gde se našlo mesta i za fanki rap rock, nu-metal i staru dobru alternativu. Verujte na reč, čak i ukoliko niste upoznati sa serijom albuma iz devedesetih, prilika da se uživo čuju „Dig“, „Wish You Were Here“, i drugi hitovi, dovoljan je razlog da se festival poseti.

Prateći putanju sličnu Machine Gun Kellyju (koji će hedlajnovati drugi dan festivala), mladi reper Sueco se probio zahvaljujući TikTok hitu, „Fast“, ali se na kraju ipak pronašao u zvuku pop punka i punk rocka. Svi kojima se svideo Tickets to My Downfall, bez sumnje će visoko oceniti i It Was Fun While It Lasted ovog repera pravo iz srca Los Anđelesa.

Sposobni da uzdrmaju arene moćnim electropop ugođajem, X Ambassadors, koje predvode braća Sam i Casey Harris, na tragu su Twenty One Pilots, Imagine Dragons (s kojima su sarađivali) i drugih predvodnika savremene globalne scene. Moćni sub-basovi, vokali koji sugerišu formativne uticaje iz domena soula i slojevita produkcija učiniće ovo jednim od nastupa za pamćenje.

Jedna od vizuelno najintrigantnijih tačaka, Man With a Mission su na zadatku da prirede jedinstven provod posetiocima festivala, i zato dolaze pravo iz Japana. Izvodeći alt J-rock na maternjem, ovi maskirani vukovi su se proslavili ne samo klasičnim putem, zahvaljujući studijskim izdanjima, već i pesmama za filmove i anime serijale.

Osim toga, na listi najavljenih izvođača sa advent kalendara festivala, čije će poslednje polje biti otkriveno sutra, čine domaći alternativci, Vypsaná fiXa, irski indie folk/pop rockeri, Giant Rooks, filmski pop rock u izvođenju Picture This, emo reper nothing,nowhere., furiozni rap metalci Stray From the Path, i mladi engleski kantautor, Barns Courtney.

Karte za ovaj festival još uvek su dostupne na zvaničnom sajtu.

Najnovije vesti

Izdvajamo