-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Robbie Williams otvoreno o svojoj borbi sa agorafobijom

Robbie Williams otvoreno o svojoj borbi sa agorafobijom

Robbie WilliamsPlanetarna pop zvezda Robbie Williams je otvoreno progovorio o svom mentalnom zdravlju i priznao da se sa problemima psihološke prirode bori već duže vreme. U intervjuu za The Sun otkrio je kako ga je agorafobija tri godine držala vezanog za krevet.

Robi je ispričao i kako je izgledao period kada je bio “u kandžama” agorafobije.

“Patio sam od agorafobije od 2006. do 2009. Te godine sam proveo u ogrtaču od kašmira, jedući grickalice, puštajući bradu i sedeći kod kuće”. Otkrio je i da je zbog toga odbio učešće u “Američkom idolu”, jer zbog agorafobije nije bio u stanju da radi. Kaže da je dobio ponudu od 15 miliona funti, ali je “odbio jer nisam moga da napustim krevet u to vreme. Bukvalno nisam mogao”.

Pevač kaže da mu je pomoglo kada je na radiju čuo pesmu Human The Killers-a i da je tada odlučio da potraži pomoć. Uz pomoć terapije, Robi je počeo da vraća život u normalu, da ponovo održava nastupe, a ubrzo nakon toga se ponovo udružio sa momcima iz grupe Take That.

Vilijams kaže da mu javni nastupi i oporavak od agorafobije nisu bili laki – “Bilo je to kao kad doživiš saobraćajnu nezgodu, pa opet učiš da hodaš”.