-

NaslovnaVestiVesti iz svetaRob Halford: „Osporavanja znače da ste na dobrom putu“

Rob Halford: „Osporavanja znače da ste na dobrom putu“

Frontmen heavy metal veterana Judas Priest i jedan od najcenjenijih vokala svih vremena, Rob Halford, podelio je lično iskustvo i nekoliko saveta mlađim muzičarima povodom osporavanja sa kojima se svako susretne u određenom trenutku. Podsetio se kako su na samom početku kolege iz benda i on takođe nailazili na negativne komentare, kojima im je čak sugerisano da se „drže svojih stalnih poslova“ jer im sviranje, očigledno, baš ne ide kako treba, niti će ikada postati uspešni. Halford smatra da, koliko god bilo demotivišuće, odsustvo kostruktivne kritike zapravo ne treba uzimati za ozbiljno, već upravo kao dokaz suprotnog – da je to što radite dobro.

Jednom kada počnu da vas napadaju, znajte da ste na dobrom putu. Bizarno je što takve stvari obično prate bendove u usponu. Umesto da ih podrže, pojedini ljudi pokušavaju da ih slome, pri čemu sve to stvarno može da mentalno i psihički ozbiljno utiče na vas.

Međutim, nastavlja Rob, negativni uticaji naprosto moraju biti odgurnuti što dalje, budući da nisu nikakvo merilo: Sve ima svoj kontekst. Decenijama sam svedok da će vam mnogi veliki bendovi ispričati nešto poput: „Govorili su nam da ne valjamo i da od nas nikada ništa neće biti.“ Zapravo, jedna od prvih recenzija za Judas Priest glasila je: „Ne napuštajte svoje stalne poslove, momci.“

Danas je to bend sa pola veka muzičkog staža, osamnaest studijskih albuma i nebrojeno obožavalaca širom sveta.