fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Richard Ashcroft o tužbi u vezi sa Bittersweet Symphony

Richard Ashcroft o tužbi u vezi sa Bittersweet Symphony

Nekadašnji frontmen grupe The Verve, Richard Ashcroft, razmišlja da ponovi tužbu u vezi sa pesmom “Bittersweet Symphony“.

Ovaj singl je bio deo tužbe u kojoj su učestovali Allen Klein i ABKCO Music & Records Inc, koji su dobili prava na pesmu, nakon što je bend pokušao da pregovara oko spornog dela pesme. Sporni deo je instrumental verzija “The Last Time”, grupe Rolling Stones.

Na kraju tužbe Ashcroft je dobio hiljadu dolara za svoj rad, dok su Klein i ABKCO su dobili milione dolara, kao i Gremi nominaciju koja je pripisana Stonsima a ne grupi Verve.

Ashcroft je gostujući u emisiji Kyle Meredith With… govorio o tome kako su se prilike u svetu muzike promenile za izdavače i njihove kompanije.

“Dolazim po svoj novac. Neko je ukrao ko zna koliko miliona dolara te 1997. godine, i još uvek ga imaju. I zato poručujem Allen Klein Jr., da dolazim po svoj novac”, objasnio je Ashcroft.

“Kada je Allen Klein bio živ ljude si mogao da zastrašiš time što si gangster u muzičkoj industriji. Na žalost za svakoga ko se sada bavi ovim biznisom, živimo u svetu gde svako može da bude gangster. Svi su gangsteri. Nema više tog gangsterskog stava. Nema straha”, dodaje muzičar.

Ashcroft kaže da je tužba imala uticaj na njegov solo album “Natural Rebel”, a naročito na poslednju pesmu “Money, Money”.

“Svako će se sećati dana kada su mu ukradena 50 miliona dolara. Nije bitno da li je prošlo 20 godina, ili pet ili 50”, ističe muzičar.