-

Reakcije poznatih na smrt Lemmy Kilmistera

MotorheadLegenda hevi metal muzike, Lemmy Kilmister, preminuo je juče, samo četiri dana nakon što je napunio 70 godina. Njegova smrt veliki je gubitak za rokenrol. Koliko je Lemmy bio važan za ovu vrstu muzike kao idol, prijatelj i legenda naglasili su i mnogi od njegovih kolega. 

Ozzy Osbourne, napisao je na njegovom Twitter nalogu da je izgubio jednog od svojih najboljih prijatelja, koji je bio ratnik i legenda: „Vidimo se na drugoj strani„, dodao je.

Na Twitter profilu benda Metallica, članovi su odali počast svom uzoru: „Lemmy, ti si jedan od glavnih razloga zbog kojih ovaj bend postoji. Zauvek smo ti zahvalni na svoj inspiraciji„.

Američki glumac i komičar, Tom Arnold, napisao je da će da živi poričući da je Lemmy umro jer „niko nije radio tako vredno, rokao tako jako, bio skroman i duhovit kao Lemmy Kilmister„.

Mikkey Dee, bubnjar Motorheada, reagujući na smrt kolege i prijatelja, rekao je ono što je, čini se, već svima bilo očigledno: „Bez Lemmyija, Motorhead više ne postoji. Lemmy je bio Motorhead. Nećemo više ići na turneje. Nećemo snimati novi materijal. Ali brend preživljava i Lemmy živi u našim srcima„. Mikkey Dee, koji je zamenio Phil „Philthy Animal“ Taylora na poziciji bubnjara 1992 godine otkrio je da se Lemmy borio sa zdravstvenim problemima na nedavnoj evropskoj turneji, ali da je bio istrajan u želji da nastavi: „Bio je vrlo iscrpljen. Svu svoju energiju trošio je na bini, a posle bi bio strašno umoran… Neverovatno je da je uopšte mogao da nastupa i da je uspeo da završi turneju“.

U nastavku pročitajte kako su još neke poznate ličnosti reagovale na smrt frontmena Motorheada na svojim Twitter nalozima:

  • Foo Fighters: „Izgubili smo prijatelja i legendu. Moje srce je slomljeno.“
  • Dave Navarro: „Mir i ljubav za Lemmyja i njegovu porodicu.“
  • Dave Mustaine: „Zbogom Lemmy. Volim te brate.“
  • Nikki Sixx: „Nedostaješ mi druže i svi naši razgovori. Uvek si bio stub dostojanstva.“
  • Gene Simmons: „Počivaj u miru, moj prijatelju.“
  • Bill Ward: „Lemmy, počivaj u miru. Tako mi je žao što te nema. Stojim uz bezbroj duša kojima ćeš veoma nedostajati i koje te mnogo vole.“
  • Flea: „Jedan od najvećih rokera svih vremena. Zadivljujuće jedinstven sjajan bas gitarista. Moj heroj.“

Najnovije vesti

Izdvajamo