-

NaslovnaVestiVesti iz svetaRage Against the Machine objavili dokumentarac Killing in Thy Name

Rage Against the Machine objavili dokumentarac Killing in Thy Name

Društveno-politički događaji u poslednjih pet godina predstavljaju idealnu pozadinu za muziku benda Rage Against the Machine. Legendarni sastav nije bio u mogućnosti da održava koncerte prošle godine kao što je planirano, ali su sada saopštili svoj umetnički odgovor na ponovo oživljeni pokret za rasnu pravdu putem dokumentarca Killing in Thy Name.

Projekat je nastao u saradnji sa kolektivom međunarodnih umetnika po imenu The Ummah Chroma (što se prevodi kao “zajednice boja”), i nastoji da bude “beg iz fikcije poznato kao belina i izvor za istraživanje.” Glavnina 15-minutnog poduhvata sadrži snimke učitelja i nekih školaraca koji uče o mračnoj istoriji ropstva na zapadu, manifestovanoj sudbini i samom konceptu „beline“ u kontekstu Amerike.

Anti-kolonijalistička himna benda, „Killing In The Name“, često je semplovana tokom ovog dela i čitava stvara se okončava klasičnim snimkom grupe kako je izvodi uživo. Film je, takođe, spojen citatima članova benda koji dele svoja razmišljanja o rasizmu i koliko je on sastavni deo etosa njihove muzike.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo