-

NaslovnaVestiVesti iz svetaQueens of the Stone Age obeležavaju petogodišnjicu od napada u Bataclanu

Queens of the Stone Age obeležavaju petogodišnjicu od napada u Bataclanu

QOTSA

Ovaj petak, 13. novembra, označiće petogodišnjicu od tragičnog terorističkog napada u pariskom Bataclanu. Tada je 89 ljudi pobijeno tokom koncerta grupe Eagles of Death Metal. U znak sećanja na nemili događaj, sastav Queens of the Stone Age strimovaće do sada neobjavljen koncertni snimak i sva zarada biće prosleđena žrtvama tog napada.

Frontmen Džoš Homi najavio je to na Twitter profilu benda. On je član grupe Eagles of Death Metal, ali nije nastupao te kobne noći 2015. u Bataclanu. Ipak, očigledno nije zaboravio na taj događaj.

QOTSA su izabrali da strimuju akustičnu svirku koja se održala MONA muzeju na Tasmaniji, u septembru 2018. godine. Setlista od 11 pesama uključuje stvari poput „Go with the Flow”, “I Never Came”, kao i obrade Dina Martina i Martija Vajlda. Alt-rokeri okončali su nastup svojom numerom „In the Fade“.

“Ovaj koncert je prvobitno trebalo da pomogne Dečijoj bolnici u Hobartu, ali smo zadovoljno što se stvorila nova prilika da nekome koristi“, objasnio je Homi. „2020. je zaista uvrnuta godina i ljudima je pomoć potrebnija nego ikada pre. Donirajte koliko možete“.

Najnovije vesti

Izdvajamo