-

NaslovnaVestiVesti iz svetaQueen postao prvi britanski bend sa dijamantnim singlom

Queen postao prvi britanski bend sa dijamantnim singlom

Queen

Više od 40 godina nakon objavljivanja, pesma “Bohemian Rhapsody” je dosegla dijamantni tiraž, odnosno prodata je u više od 10 miliona primeraka, što čini Queen prvim britanskim bendom koji se može pohvaliti ovim dostignućem.

“Ovo su neverovatne vesti. U ovakvim momentma moram se uštinuti kako bih bio siguran da je ovo stvarnost”, rekao je gitarista Brajan Mej u izjavi. “Ovo je luđe od naših najluđih snova. Veliko hvala svima koji su verovali u nas tokom godina.” Bubnjar Rodžer Tejlor dodao je: “Divno je i ispunjavajuće znati da se sa pesmom povezao toliki broj ljudi!”

Prvi put objavljena 1975. godine, numera “Bohemian Rhapsody” provela je devet nedelja zaredom na vrhu britanske liste singlova i postala je prvi singl benda koji je ušao u top 10 u SAD-u. Nakon smrti Fredija Merkjurija 1991. godine, ponovo joj je porasla slušanost zbog čega je proveo još pet nedelja na prvom mestu u Velikoj Britaniji.

Nedavno je Boheamian Rhapsody, biografski film o grupi Queen iz 2018. godine predstavio pesmu novoj generaciji obožavatelja. Obnovljeni interes pomogao je hitu da iste godine postane najviše strimovana pesma 20. veka, nadmašivši broj od 1,6 milijardi strimova na globalnom nivou kroz sve glavne streaming servise.

Najnovije vesti

Izdvajamo